Mario Radinović

Mario Radinović

Četvorica Prijedorskih vatrogasaca uspješno su položili svih 6 modula obuke za spasioca na brzim vodama.Projektom Floodlife, finansiranog od strane Evropske unije, Rescue 3 obuku po standardima IRF-a prošla su 24 polaznika.

nedelja, 10 septembar 2017 06:45

Konkurs za prijem radnika u TVJ Prijedor

Na zvaničnoj internet stranici Gradske uprave Prijedor 05.09.2017.god objavljen je konkurs za prijem radnika, između ostalih i 4 (četiri) vatrogasca.

Kompletan tekst Konkursa možete pronaći na stranici http://www.prijedorgrad.org/ 

Izdvajamo samo neke, za nas;  važnije dijelove:

Ј А В Н И    К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

у Градској управи Града Приједор

 

I

 

I-Расписује се Јавни  конкурс за  попуну упражњених радних мјеста на неодређено вријеме    у Градској управи Града Приједор, и то:

 

1. самостални стручни сарадник за извршење прихода и праћење пројеката.............1 извршилац,

2. виши стручни сарадник за књиговодствене послове.................................................1 извршилац,

...

...

17. ватрогасац.....................................................................................................................4 извршиоца.

22.-23.06.2017. odradili smo praktičnu vježbu u kojoj smo pokušali mlađim kolegama demonstrirati sve aspekte rada na intervencijama prilikom saobraćajnih nezgoda.

 

 

U Prijedoru je počela rekonstrukcija vatrogasnog doma koji je izgrađen 1970. godine i posljednja veća ulaganja su izvršena 1983.godine dogradnjom sprata, povodom stogodišnjice osnivanja dobrovoljnog vatrogasnog društva. U sklopu rekonstrukcije vatrogasnog doma biće proširen garažni prostor, ozidan vatrogasni toranj i izmjenjena asfaltna podloga. Više u prilogu RTRS-a

subota, 01 april 2017 05:46

Ogroman broj intervencija u martu 2017.

ŠEZDESET ČETIRI INTERVENCIJE U PROTEKLIH PETNAEST DANA !
Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor imala je 89 intervencija u mjesecu martu 2017.

a od toga čak 64 intervencije u periodu od 15.03.-31.03.2017.g i to:

- 50 (pedeset) požara otvorenog prostora
- 1 požar štale
- 1 požar kamiona
- 1 požar dimnjaka
- 1 požar deponije auto guma
- 2 požara divljih deponija smeća
- 5 int. potrage za nestalom osobom
- 3 ostale int. (dojava o eksplozivnoj napravi, sapiranje ceste nakon saobraćajne nesreće, hvatanje zmija)

 

ponedeljak, 19 decembar 2016 13:48

Rekonstrukcija vatrogasnog doma u prijedoru

Naredne godine trebalo bi da počne rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Prijedoru koji je izgrađen prije 46 godina, tačnije svečano je otvoren 06.09.1970. godine. Dom je proširen nadogradnjom sprata 1983. godine povodom stogodišnjice osnivanja vatrogasnog društva u Prijedoru, međutim, protekli period od preko tri decenije pokazao je da je ponovo potrebno da dođe do rekonstrukcije, koja bi trebalo da počne u maju 2017.godine.

Prijedorski i Zenički izviđači učesnici izviđačkog ljetnog kampa “Glasnici budućnosti”, koji se održava na Kozari,posjetili su danas 22.06.2016.g, Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Prijedor. Mladi izviđači imali su priliku da se upoznaju sa radom vatrogasaca, njihovom opremom i vozilima.

09.04.2016. -Na „Kampu dječijih osmijeha 2016“ i drugog dana je bilo veoma interesantno.

Naime, učesnike Kampa posjetili su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor na čelu sa komandirom Nebojšom Miljušem.

Oni su učenicima prijedorskih škola pokazali svoje vozilo, izgled vatrogasaca prilikom intervencija te objasnili kako treba postupati prilikom požara.

Vatrogasci su osnovcima podijelili i promotivne letke o sprečavanju požara.

#